"Steg 1 av 7 i Maslows behovstrappa"

Malmö

2016, funnet material, mixad media

300 x 200 centimeter

Sommaren 2016 hyrde jag ett rum i Malmö. Rummet var 6 Kvadratmeter stort och tomt när jag flyttade in. Vilket innebar att det var en del nödvändigheter att få styr på.

De första behoven som måste tillfredsställas enligt Maslows Behovstrappa är de fysiologiska, alltså mat, sömn luft och sex.

Mat kunde jag laga i köket, luft fanns där sedan innan. Möjligheten för sömn och sex var desto mer begränsade så det var där jag lade fokus.

Budgeten för projektet var begränsad, istället för att gråta mig fördärvad såg jag det som en förutsättning att arbeta utifrån och låta projektet formas av. Hur kunde jag gratis eller billigt få material till att bygga en säng?

Wellpapp kunde jag få tag på gratis från en Asiatisk livs runt hörnet. På gården fanns det betongblock som kunde agera sängben och på vinden hittade jag träreglar till ramen. När materialet var samlat började jag skissa på hur den färdiga sängen skulle se ut. Jag planerade vad som behövde köpas och skred till verk. Efter 1 dags arbete stod sängen redo och möjligheten att tillgodogöra sig det första steget på Maslows Behovstrappa var klart.